Kansainvälinen Miss Intercontinental 2022 – kilpailu oli Roosa Tuomiselle silmiä avaava kokemus

Roosa Tuominen on 21-vuotias tamperelainen opiskelija, entinen ammattijalkapalloilija ja nykyinen missi.

Vaikka Roosan missiura on vasta hiljan alkanut, on hän jo kerännyt menestystä. Roosa osallistui Miss Tampere 2022 kilpailuun, jossa hän sijoittui 1. perintöprinsessaksi. Miss Tampere – kilpailun kautta aukesi myös paikka kansainväliseen Miss Intercontinental – kilpailuun.

Kisa käytiin Egyptissä ja Roosa pääsi osaksi aivan erityistä kisaa, sillä tänä vuonna oli Miss Intercontinentalin 50. juhlavuosi. Kilpailun tarkoitus on edistää eri maiden turismia ja kulttuuria, ja kisa kerääkin yhteen peräti 72 kaunista naista ympäri maailman.

Paikan varmistuttua Roosa sai toden teolla alkaa valmistautumaan, harjoittelemaan ja pakkaamaan matkalaukkuja, sillä aikaa oli vain muutama kuukausi. Tässä ajassa hän ehti käydä Studio Facen järjestämän missikurssin, harjoitella catwalk – kävelyä, katsoa aiempien vuosien kisoja YouTubesta sekä kerrata englannin kieltä.

Kokemuksen Roosa kuvaa olleen opettavainen ja silmiä avaava, mutta myös rankka. Matka oli täynnä ohjelmaa; kuvauksia, erilaisia aktiviteetteja kuten veneilyä, snorklausta ja safariajelua, museoretki, erilaisia teemabileitä sekä kiertueen päättävä finaalishow.

Roosalle isoin oppi matkalta oli se, että misseys vaatii hyvin paljon valmistautumista ja työtä, mutta hän uskoo myös siihen että parhaiten kisoissa pärjää olemalla oma itsensä ja hyvä ihminen muita kohtaan.

Utelimme Roosalta myös hänen tulevista suunnitelmistaan missiuralla ja hän kertoo haluavansa kehittää itseään jokaisella osa-alueella, ja tulevaisuudessa kisata vielä Suomessa ja ulkomailla. Missikisoista haaveilevia hän kehottaa hakemaan rohkeasti kansainvälisiin kisoihin, mutta ensin kisaamaan kotimaassa.

Roosan lähetti kilpailuun mallitoimisto Studio Face yhdessä Nordic Beauty Pageant Organizationin kanssa.