Kauneuskilpailuja varten voi myös kouluttautua

On hyvin vanhanaikainen käsitys, että kauneuskilpailuissa kilpailtaisiin nykypäivänä sananmukaisesti vain kauneudella. Suomessakaan kisoja ei voiteta nykyään enää pelkällä ulkonäöllä ja misseys vaatii tänä päivänä monenlaisia taitoja. Kun lähdetään maailmalle kansainvälisille lavoille, kilpailu kovenee entisestään. Jotta voisi päästä sijoituksille, on hallussa oltava kaikki osa-alueet ja kokonaisuus – kuten lavakarisma, kävely, ulkonäkö, esiintymistaito, sanavalmius, edustavuus, sosiaalinen media, käytöstavat ja ammatillisuus. Tason ollessa kova ja kaikkien kilpailijoiden hyviä, on erotuttava ja oltava vielä hieman parempi.

Mallitoimisto Studio Face ja Nordic Beauty Pageant Organisation järjestivät 27.2.2021 Tampereella kansainvälisten kauneuskilpailujen koulutuksen. Koulutus oli suunnattu niille, jotka on valittu edustamaan Suomea ulkomailla tulevan vuoden aikana. Koulutuksessa käytiin läpi näytösmeikin ja edustuskampausten tekoa, kävelyä ja poseerausta sekä yleistä tietoa kansainvälisistä kisoista. Koulutuksen päätteeksi järjestettiin myös kuvaukset, joissa otettiin kuvia kisoja varten cocktailmekoissa, bikineissä ja iltapuvuissa.

Vaikka koronatilanne aiheuttaa epävarmuutta ja monia kisoja on siirretty useampaankin otteeseen, taitoja on hyvä kehittää ja pitää yllä. Kuten mainittu, esimerkiksi mallitoimistot järjestävät kursseja, koulutuksia ja yksilövalmennusta kisoihin. Ammattilaisten koulutuksessa oppii arvokkaita taitoja, joiden harjoittelua voi jatkaa myös itsekseen kotonakin. Käytännön oppien lisäksi koulutuksista saa myös itsevarmuutta, joka on kenties taidoista tärkein – itsevarmuus heijastuu nimittäin kaikkeen esiintymiseen ja tekemiseen, ja on sen vuoksi todellista kauneutta!

Kuva: Pexels