Miss Tampere – kilpailu poiki Aurora Saloselle työpaikan

Aurora Salonen, 19 vuotta, osallistui vuonna 2022 Miss Tampere – kilpailuun. Kisan aikana Iltalehden lukijat äänestivät hänet omaksi suosikikseen. Aurora kertoo, että kilpailukokemus antoi hänelle itsevarmuutta ja valmiutta, keinoja jännityksen hallintaan ja löysi hän muiden finalistien joukosta myös tosi hyvän ystävän.

Näiden lisäksi kilpailuun osallistuminen tarjosi Auroralle myös iloisen, yllättävänkin mahdollisuuden – kokoaikaisen työpaikan. Tampereen Tullintori ja siellä sijaitseva Tunnelin Kenkä ovat Miss Tampere – kilpailun yhteistyökumppaneita. Kilpailun päätyttyä Tunnelin Kengän Heini Asplund otti missiorganisaatioon yhteyttä ja ilmaisi kiinnostuksensa palkata yhden misseistä myynti- ja sometyöhön. Aurora tarttui tilaisuuteen ja otti yritykseen yhteyttä, häntä haastateltiin ja työsopimus oli selvä.

Aurora teki Tunnelin Kengän somekanaviin, kuten Instagramiin ja Facebookiin, sisältöä. Hän kuvasi ja editoi videot sekä hoiti someviestejä ja sähköposteja asiakkaiden kanssa. Vaikka Aurora on jo siirtynyt toisiin työtehtäviin, hän kertoo saaneensa työstä Tunnelin Kengässä hyvää kokemusta tulevaisuutta varten. Hän osaa tuottaa oman somen lisäksi sisältöä myös yrityksille ja hänen asiakaspalvelutaitonsa kehittyivät. Aurora haluaakin vinkata missikilpailujen yhteistyökumppaniyrityksille, että heidän kannattaa hyödyntää missien osaamista myös kilpailun jälkeen. Misseillä on laajasti erilaisia taitoja joita voi hyödyntää, he ovat puheliaita ja avoimia ihmisiä, joilla on usein some ja esiintyminen hallussaan. Esimerkiksi mainoskasvon ja promoottorin työt ovat kuin misseille tehtyjä.

Auroran tulevaisuuden suunnitelmissa on käydä loppuun personal trainerin koulutus, kasvattaa omaa someaan, lähteä vielä tiiviimmin mukaan urheilu- ja hyvinvointialalle. Eikä hän sulkenut myöskään pois vaihtoehtoa, että kisaisi vielä uudelleen missikisoissakin. Aurora haluaa kannustaa muitakin kokeilemaan monipuolisesti mahdollisuuksia mitä vastaan tulee, koskaan ei voi tietää millaisia ovia avautuu!