Suomalaismissien ystävällisyys saa tunnustusta kansainvälisissä kauneuskilpailuissa

Suomesta lähetetään vuosittain useampia edustajia kansainvälisiin kauneuskilpailuihin. Koronatilanteen vuoksi monia kilpailuja on jouduttu siirtämään, mutta muutamia suomalaismissejä on kuitenkin päässyt lähtemään maailmalle.

Miss Suomi 2020 Viivi Altonen edusti Suomea upeasti Miss Universe – kilpailussa Floridan Hollywoodissa. Miss Suomi 2021 – finalisti Emilia Lepomäki edusti Suomea huhtikuussa Miss Eco International – kilpailussa Egyptissä ja Iida Hynnilä palasi vastikään Kreikasta Miss Tourism Planet – kilpailusta.

Kansainvälisissä kauneuskilpailuissa jaetaan voittajan ja perintöprinsessojen titteleiden lisäksi useampia erikoispalkintoja (engl. special awards/titles). Näitä palkintoja voi voittaa muun muassa valokuvauksellisuudesta, hyvästä käytöksestä, sosiaalisen median käyttötaidoista ja kisasta riippuen monesta ansiosta.

Sekä Emilia että Iida toivat Suomelle palkinnon ystävällisyydestä. Emilia voitti Miss Eco Congeniality – palkinnon. Sanan Congeniality suora käännös on hengenheimolaisuus, ja titteli tarkoittaa, että henkilön kanssa on helppo tulla toimeen ja hän on miellyttävä. Iida puolestaan voitti Kreikassa Miss Friendship Planet – tittelin, joka myös tarkoittaa ansiota ystävällisyydestä ja miellyttävyydestä. Myös aiempina vuosina Suomi on voittanut kyseisen palkinnon, esimerkiksi Suomen edustaja Adele Eerola voitti samaisen Miss Eco Congeniality – palkinnon vuonna 2019.

Emilia kertoi haastattelussa, että uskoi voittaneensa palkinnon siksi, että hän on avoin ja nauravainen luonne ja pyrkii tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Iida kertoi saaneensa hyvää palautetta käytöksestään niin kisakumppaneilta, valokuvaajilta kuin yhteistyökumppaneiltakin.